Založ si blog

Medzihra II (alebo „Naopak“)

Ráno sa prebúdzam vedľa Maxima. Práve vyšiel zo sprchy a vonia po šampóne, čo si včera vyložil na policu v kúpeľni, vraj iba ak by to náhodou znovu niekedy prehnal s alkoholom počas svojich víkendových tour-de-pub a zakotvil u mňa, nie preto, žeby sa chcel nasťahovať, vyhovára sa. Tenisky zasunul v predsieni do kúta a starostlivo z nich vysypal zrniečka piesku. V tesných boxerkách vyzerá veľmi sexi a zároveň veľmi mlado. Je to nerozumné, viem, ale budem chvíľu nerozumná, len chvíľu.

Čas od Sárinej smrti delím na presné úseky, hovorím im chvíle. A toto je jedna z nich. Viem presne, kedy skončí. Nedá sa to zadefinovať týždňami, hodinami, ani minútami. Skončí, keď sa jej čas naplní. Nemôže to Maximovi ublížiť. Nedovolím to.

U susedov vyhráva Paranoid Android a Karma Police, predtým im chlapec frčal na Metallice, ale jeho malý plešatý tato sa rozviedol s jeho tučnou nervóznou mamou a odvtedy má na tričku “ Ozzy forever “ a spod šiltovky mu vykúkajú dlhé mastné vlasy, prefarbené na čierno. Nikto by nemal pripraviť deti o lásku ich rodičov. A nikto by nemal rodičov pripraviť o ich deti.

Ale o tom sa nemôžem s Maximom rozprávať. Jeho svet je ešte príliš plochý a nekompromisný. Aj keď ultra super mega intelektuálny. Ešte ho nikto (život) neprefackal. Ešte nerozumie mojim každodenným preletom nad kukučími hniezdami. Veštba starej cigánky sa nenaplní. Láska je prepych, ktorý si teraz nemôžem dovoliť. Toto je len chvíľa. Malá chvíľa. Po nej sa už nadýchnem.

Ale zatiaľ je deň rozložený do stoviek minút a postupností jednotlivých úkonov a krokov. Sprcha. Horúca káva. Ranné zápchy. Práca. Nákupy. Maxim. A spánok. Maxim je nový, ale zasa nie je až taký nový. Bol tu, aj keď som ešte žila s Adamom. Len nebol dôležitý.

„A teraz je?“ Pýta sa Buddy.

„Ani teraz nie je.“ Odpovedám.

Najdôležitejší bol vždy Adam. Vždy.

„Adam S. je už odložený prípad. Ad acta. Nezvestná osoba. Život ide ďalej, pani. Pokúste sa zabudnúť a ísť ďalej.“ Povie mladý policajt s uhrami na čele a vypoklonkuje ma z miestnosti.

Imitácia šťastia

27.07.2017

Modrobiele škvrny. A tiež žlté a zelené. Stačí len privrieť oči a sú tam. A s nimi kolotoč. Hore a dolu. Doľava a doprava. Presúvam soľničku po stole a cítim každú nerovnosť dosky, akoby som sa jej dotýkala rukou. Dnes sa opijem. Pre ten uvoľňujúci pocit z alkoholu a tiež preto, lebo je to možno jediný spôsob ako odniekiaľ odísť a pritom zostať. (Aké otrepané.) [...]

Jazzy colours

25.07.2017

Je už takmer polnoc a premávka pomaly redne. Podvedome vyrazím cez Starý most k sebe domov. Nemá význam Buddyho budiť, aby som zistila, kde momentálne býva a nemám ani chuť hrabať sa mu v dokladoch či v mobile. Môj byt je v neďalekom komplexe, čo nedávno vyrástol hore v kopcoch, je to jeden z tých mezonetov s verandou a samostatnou garážou, má dve spálne, dve kúpeľne, [...]

V krajine za zrkadlom

02.05.2016

Stojím v kúte na patológii a k lícu si tisnem vypĺznutého plyšového zajačika. Vonku je deň. Alebo možno noc. Od toho poraneného večera som vlastne prestala vnímať plynúci čas. Dni sa mi pletú a občas neviem, čo bolo včera a čo je dnes. Bolí ma celé telo aj napriek tomu, že už nejaký čas ani nie som nažive. Srdce som nechala niekde tam. Miestnosť je prázdna, len [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 49206x
Priemerná čítanosť článkov: 1757x

Autor blogu

Kategórie